Reisetips & vaksinasjon

Reisetips

Sørg for at du har en katteboks/reiseboks som er stor nok for katten din. La ikke katten få bevege seg fritt i bilen. Da kan du risikere å bli forstyrret mens du kjører, og/eller katten kan se sitt snitt til å stikke av så fort bildøren åpnes. Mange katter løper og gjemmer seg så snart reiseboksen kommer frem, så prøv å gjøre katten din vant til den ved å la den stå fremme en stund, kanskje legg inn et koseteppe, så katten din vil bruke den som et sted der den kan gjemme seg litt unna. Prøv å lag positive assosiasjoner rundt reiseboksen ved å bruke favoritt leketøy eller legg litt godt å spise der. Har du problemer med å få katten plassert inn i boksen er det lurt å føre den inn i reiseboksen med halen først. Da vil den være inne i boksen før den er klar over hva som skjer

Da mange dyr blir reisesyke er det lurt å ikke mate katten din på minst 4 timer før en lengre biltur.

Det foreslås å legge avispapir i bunnen av reiseboksen da mange katter har uhell i løpet av en biltur.

Sett reiseboksen på bilsetet, og før bilbeltet gjennom håndtaket på taket av boksen for å sikre katten under kjøreturen.

Hvis katten din mjauer høylydt under kjøreturen så er det ingenting å bekymre seg for. Den vil bare fortelle deg at den er meget misfornøyd med å bli satt i bur, og å måtte holde ut en biltur. Ikke bli fristet til å stoppe og slippe den ut av boksen for å roe den. Så fort dere ankommer AristoKats, og katten slippes ut av boksen inn i boenheten, vil den føle seg mye bedre.

Hvis du har planer om å levere katten på morgenen den dagen du reiser, så ikke slipp katten ut for å gå gjennom sin vanlige morgenrutine. Den kan ha lagt merke til at du har pakket osv, og funnet ut at det nok er best å ligge lavt til ting roer seg hjemme, og derfor bestemmer seg for å bli ute resten av dagen


Vaksinasjon

Kun katter som har gjeldene vaksinasjonskort nyere enn 1 år vil bli akseptert. Hankatter på over 7 måneder, som ikke er kastrerte, vil ikke bli akseptert.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2019 Aristokats